uit elkaar

Waar kan je zelf mee aan de slag?

Uit elkaar gaan is meestal een hele stap om te zetten. En heeft vaak grote gevolgen voor de financiële situatie van beiden. Soms moet je een advocaat inschakelen. Of een bemiddelaar (mediator) of notaris.

Ouderschapsplan
Als je kinderen hebt moet je samen een ouderschapsplan maken. Hierin worden ook financiële afspraken gemaakt die met hen te maken hebben. Wat moet er in een ouderschapsplan staan?

Een scheiding kan veel teweeg brengen bij kinderen en jongeren. Op de website van Delft Support vind u hierover meer informatie. Voor ondersteuning bij het maken van een ouderschapsplan kunt u zich aanmelden bij Delft voor Elkaar.

Alimentatie
Het kan zijn dat je elke maand een bedrag moet gaan betalen aan je ex, of je ex aan jou. Dat kan gaan om kinderalimentatie of om partneralimentatie. Lees hier meer over alimentatie.

Jullie zullen moeten nadenken over de verdeling van de spullen. En ook wie waar gaat wonen.

Inkomsten en uitgaven
Het is handig om voor de nieuwe situatie de inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten

Je inkomen en gezinssamenstelling veranderen. Dat heeft gevolgen voor je recht op financiële regelingen. Voorkom dat je geld misloopt of moet terugbetalen!

Meer weten

Wijzer in Geldzaken 
Een checklist voor als je gaat scheiden. Plus welke praktische geldzaken je moet regelen.

Scheiden of uit elkaar gaan
Kijk op Scheiden of uit elkaar gaan, de site waar de Belastingdienst je uitlegt wat deze situatie betekent voor jouw belastingzaken en toeslagen.

De Potjescheck
Met De Potjescheck kun je door je gegevens (anoniem) in te vullen, nagaan op welke regelingen je recht hebt. Dat gaat om landelijke regelingen, en regelingen speciaal voor inwoners van Delft (vul je postcode in).

neem contact op

Wij beantwoorden je vragen en helpen je graag. Vul het contactformulier in of stuur ons een bericht via WhatsApp of email. Je kunt ons ook bellen.

We zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9 tot 5 uur. We reageren altijd binnen 2 werkdagen.

Telefoonnumer: 06-27335873
Mailadres: info@geldzakenvoorelkaar.nl

Liever persoonlijk contact? Kom langs op onze locatie.

Elke woensdagmiddag van 2 uur tot 4 uur.

Geldzaken voor Elkaar
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft

Let op! Geldzaken voor Elkaar is er alleen voor inwoners van Delft

Gelijk je vraag stellen?