Pensioen

Waar kan je zelf mee aan de slag?

Pensioen lijkt nog ver weg als je bijvoorbeeld 55 jaar bent. Toch is het belangrijk om nu alvast te kijken hoe jij (en je partner) straks rondkomt.

AOW
De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de overheid. Iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond en de AOW-leeftijd bereikt, heeft recht op AOW.  AOW ontvang je van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Woon je in Nederland? Dan krijg je ongeveer 4 maanden voor je AOW-leeftijd een brief van de SVB over uw AOW. Daarna kun je AOW aanvragen bij de SVB. In die brief staat hoe dat moet.

Pensioenoverzicht
Als je gewerkt hebt, heb je misschien pensioen opgebouwd. Op Mijnpensioenoverzicht.nl kun je zien hoeveel bedrijfspensioen je in totaal hebt opgebouwd en hoe hoog je AOW is.

Voorzieningen
Er zijn gemeentelijke en landelijke voorzieningen speciaal voor mensen boven de pensioengerechtigde leeftijd. Voorkom dat je geld misloopt of moet terugbetalen!

AIO
De AIO is daarvan een voorbeeld. De aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) is een aanvulling op het inkomen. Heeft u de AOW-leeftijd, maar geen of geen volledige AOW? En woont u in Nederland? Dan kan de AIO-aanvulling uw inkomen aanvullen tot het sociaal minimum.

Meer weten

Wijzer in Geldzaken 
Op deze site krijg je inzicht in je toekomstige inkomen en vaste lasten.

De Potjescheck
Hier kun je door je gegevens (anoniem) in te vullen, nagaan op welke regelingen je recht hebt. Dat gaat om landelijke regelingen en regelingen speciaal voor inwoners van Delft (vul je postcode in).

neem contact op

Wij beantwoorden je vragen en helpen je graag. Vul het contactformulier in of stuur ons een bericht via WhatsApp of email. Je kunt ons ook bellen.

We zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9 tot 5 uur. We reageren altijd binnen 2 werkdagen.

Telefoonnumer: 06-27335873
Mailadres: info@geldzakenvoorelkaar.nl

Liever persoonlijk contact? Kom langs op onze locatie.

Elke woensdagmiddag van 2 uur tot 4 uur.

Geldzaken voor Elkaar
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft

Let op! Geldzaken voor Elkaar is er alleen voor inwoners van Delft

Gelijk je vraag stellen?