Home 9 Belangrijke momenten 9 Ik krijg een kind

Ik krijg een kind

Waar kan je zelf mee aan de slag?

Voor de geboorte
Voordat jullie kindje geboren is, kun je alvast nadenken over minder gaan werken en nagaan hoe het zit met ouderschapsverlof. Ook kun je nagaan welke spullen je allemaal wilt aanschaffen en of je alles wel echt nodig hebt wat op de lijstjes staat die je op internet terugvindt.

Na de geboorte
Nadat jullie kindje geboren is, kun je zaken gaan regelen als kinderbijslag aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank. Denk ook aan het regelen van kinderopvang, soms moet je daarvoor op een wachtlijst. Bij de Belastingdienst kun je kinderopvangtoeslag aanvragen en kindgebonden-budget. Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek en misschien wil je ook een spaarrekening openen voor je kind. Vergeet niet om de gezinsuitbreiding door te geven aan verzekeringen.

Meer weten

Wijzer in Geldzaken 
Op deze site van de overheid vind je 10 tips over een kind krijgen en geldzaken.

Jeugdfonds sport & cultuur
Heb je geen geld? Maar wil je kind graag sporten? Of op dansles, muziekles, zwemles of iets anders? Het jeugdfonds sport & cultuur betaalt de club. Zij helpen ook als er spullen nodig zijn zoals sportkleding of dansschoenen.

OV-Chipkaart
Vanaf 4 jaar moeten kinderen een eigen OV-kaart hebben om met het openbaar vervoer te reizen. Op de website van HTM kun je de tarieven vinden, ook voor kinderen vanaf 4 jaar.

De Potjescheck
Hier kun je door je gegevens (anoniem) in te vullen, nagaan op welke regelingen je recht hebt. Dat gaat om landelijke regelingen en regelingen speciaal voor inwoners van Delft (vul je postcode in).

neem contact op

Wij beantwoorden je vragen en helpen je graag. Vul het contactformulier in of stuur ons een bericht via WhatsApp of email. Je kunt ons ook bellen.

We zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9 tot 5 uur. We reageren altijd binnen 2 werkdagen.

Telefoonnumer: 06-27335873
Mailadres: info@geldzakenvoorelkaar.nl

Liever persoonlijk contact? Kom langs op onze locatie.

Elke woensdagmiddag van 2 uur tot 4 uur.

Geldzaken voor Elkaar
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft

Let op! Geldzaken voor Elkaar is er alleen voor inwoners van Delft

Gelijk je vraag stellen?