Ontslag

Bij ontslag verandert je inkomen. Dit kan invloed hebben  op de hoogte van je toeslagen. Vergeet niet om dit te controleren en je toeslagen aan te passen. Kijk op Toeslagen (belastingdienst.nl) en maak een proefberekening.

Waar kan je zelf mee aan de slag?

WW-uitkering
Als je je baan kwijtraakt, heb je mogelijk recht op een WW uitkering. Een handig hulpmiddel bij de WW-aanvraag is het Stappenplan WW op de site van het UWV.

Bijstand aanvragen
Soms heb je maximaal 3 maanden recht op een WW-uitkering. Als je dan nog geen nieuw werk hebt gevonden, vraag je bijstand aan bij de gemeente via Bijstand aanvragen | Gemeente Delft.

Kinderopvangtoeslag
Als je kinderen hebt die naar de opvang gaan, vergeet dan niet de kinderopvangtoeslag op tijd te stoppen. Je hebt er nog 3 maanden recht op vanaf je laatste werkdag. Zeg de toeslag op vóórdat de 2de maand voorbij is. Zo voorkom je dat kinderopvangtoeslag moet terugbetalen.

Meer weten

Wijzer in Geldzaken 
Op deze site vind je allerlei informatie en uitleg over wat je moet doen als je je baan verliest.

De Potjescheck
Hier kun je door je gegevens (anoniem) in te vullen, nagaan op welke regelingen je recht hebt. Dat gaat om landelijke regelingen en regelingen speciaal voor inwoners van Delft (vul je postcode in).

neem contact op

Wij beantwoorden je vragen en helpen je graag. Vul het contactformulier in of stuur ons een bericht via WhatsApp of email. Je kunt ons ook bellen.

We zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9 tot 5 uur. We reageren altijd binnen 2 werkdagen.

Telefoonnumer: 06-27335873
Mailadres: info@geldzakenvoorelkaar.nl

Liever persoonlijk contact? Kom langs op onze locatie.

Elke woensdagmiddag van 2 uur tot 4 uur.

Geldzaken voor Elkaar
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft

Let op! Geldzaken voor Elkaar is er alleen voor inwoners van Delft

Gelijk je vraag stellen?